logo

Wat zegt je kleding over jou?

Op de middelbare school begon het al; je werd ingeschaald op de kleding die je droeg. Was je een merkenpopje of had je de left-overs van je grotere zus of broer aan? Grotendeels bepaalde dit of je je kon aansluiten bij team hip of team hoekje van de aula.

Lekker gabberen

Ik kom uit de tijd dat nike-air max the bomb waren, zeker gecombineerd met een kappa broek en hoge kuif. Mijn ouders vonden het onzin om voor een paar gympies 150 gulden te betalen, er zat immers totaal geen steun in de schoen. Werd ik een outlaw of niet? Mijn moeder leerde me mijn eigen stijl te kiezen dus we gingen samen shoppen. Ik kocht hoge laarzen met blokhakken en een lange wit gebreide trui en een lange nep-leren zwarte trenchcoat. Ik was hierdoor anders en dat was soms best eng. Zeker tussen een stelletje opgeschoren gabbers.

” Don’t be into trends. Don’t make fashion own you, but you decide what you are, what you want to express by the way you dress and the way you live.”

Gianni Versace

Ik herinner me nog hoe ik voor de eerste keer het schoolplein op liep en de ogen voelde branden. Sommige vonden het tof, anderen snapten er niks van. Dit was het punt waarop het mij niet meer zoveel uitmaakte wat mensen van me vonden. Ik werd er zelf blij van.

Streetstyle

Als ik nu op het terras in Eindhoven zit en het straatbeeld bekijk zijn er maar weinig mensen die zich onderscheiden. Zwart leren jasje, witte gympen en een spijkerbroek. Lekker save, lekker van nu (geloof me, vind ik ook heel fijn). Maar of je nu niks om kleding geeft of juist heel veel, met kleding zeg je eigenlijk heel veel.

Kleding is een vorm van kunst die voor iedereen toegankelijk is. Het kan in een split-second je gevoel veranderen van comfortabel naar ongemakkelijk of van slons naar powervrouw. Wie wil je zijn? Wat wil je uitstralen?

Als je in je eigen kledingkast kijkt zie je vaak veel meer dan alleen maar kledingstuks. De tijd van aankoop zegt iets over hoe je toen in je vel zat. Een pittig jurkje of gekke schoen zegt iets over je zelfverzekerdheid, een grote trui over je behoefte aan knuffelen en cocoonen? Hoe dan ook, een kledingstuk is meer dan alleen een manier om je lijf te verhullen. Het maakt voor een groot gedeelte uit wie je bent. En die keuze is helemaal aan jou.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: